El ciberbullying



Amb l' auge de les noves tecnologies i de les xarxes socials, per desgràcia hi ha altres situacions que també sorgeixen amb elles. Per exemple el ciberbullying
El ciberbullying es tracta de quan un nen o adolescent és molestat, amenaçat, assetjat, humiliat o avergonyit per una altre menor des d'Internet, mitjans interactius, tecnologies digitals i telèfons mòbils. Les autoritats utilitzen l'expressió en anglès Cyberstalking quan un adult està involucrat en l'assetjament, intentant atreure a nens i adolescents per a trobades sexuals.

Segons el Estudi sobre els hàbits segurs en l'us de les TIC pels menors publicat pel INTECO al març de 2009, el ciberbullying es defineix com l'assetjament entre iguals en l'entorn TIC, i inclueix situcions de xantatge, vexacions i insults de nens a altres nens. 

El ciberbullying podriem dir que té molt a veure amb el bullying convencional donat a les aules on també es produeix un assetjament entre iguals, però la diferencia està en que l'assetjament mitjançant les TIC hi ha la possibilitat de l'anonimat, la no percepció directa i inmediata del mal causat i la fàcil adopció de rols imaginaris a la xarxa, cosa que per molts experts i després d'haver fet varis estudis, és més greu. S'ha d'estar atent i detectar aquests casos ja que poden comportar fatals conseqüències.

El video que us mostrem a continuació, és un anunci en contra de ciberassetjament i que intenta concienciar a tothom i en especial als que ho pateixen per ser forts i lluitar en contra d'aquest fet. 


A continuació us deixem un power point amb més informació sobre el ciberbullying.

2 comentaris:

  1. El ciberassetjament és un tema molt important a tractar ja que pot ser perillós sobretot pels més petits i s'ha de saber identificar per tractar el tema. Al power point està ben explicat i és molt útil per veure les idees bàsiques.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per comentar. De fet l'objectiu de l'entrada és aquest que dius. Esperem que serveixi d'alguna cosa, si poc a poc tots ens anem conscienciant, pot ser que les coses vagin millorant.

      Elimina