La fascinació de les noves tecnologies

L'objectiu d'aquesta entrada és explicar l'impacte de les TIC en la nostra societat mitjançant una notícia de El Periódico datada del 4 de gener del 2012, titulada: La fascinació de les noves tecnologies.  



Aquesta notícia comença explicant com "la novetat" atrau de manera important a la societat, malgrat que encara existeixen coses que per molt que el temps passi, seguirem tenint-ho o volent-ho, com bé diu l'autor de la notícia, La ilíada. Tot i així sabem que ni que tinguem un aparell pel qual vam somiar molt de temps ja que era la última moda i la última tecnologia, el voldrem substituir per un altre encara més nou i més novedós. La tecnologia va evolucionant a passos agegantats. 

"Davant la fascinació de la novetat, estem cada vegada més desprotegits." diu l'autor; i té tota la raó. Ja que com més embovats estiguem, més ens oblidarem del que realment importa.   
"L'home ha deixat de ser la mesura de totes les coses". És una altra frase que apareix al article i que denota la importància de les TIC en la societat actual. Explica com utilitzem les noves tecnologies per complaure'ns i que cada cop més no podem permetre'ns el luxe de deixar d'utilitzar-les. Hi ha una sèrie de llibres i altres articles on expliquen com no tot és tan maco com sembla, ja que el grau de dependència de les TIC són cada cop més abundants i en més joves, ja que per molts infants i adolescents, l'internet és un bé de primera necessitat. 

Posant l'exemple de "El que separa un arbre digital d'un arbre real no és un matís, és un món", ens fa entendre que realment l'internet és un segon món independent al món real, i que moltes vegades és confós per molta gent al real. 

Molts dels usuaris de la xarxa diuen que l'utilitzen normalment per oci, i el 30% dels joves diuen  que si no poden o no els deixen navegar un dia, es posen nerviosos i s'enfaden. És a dir, que d'alguna manera estan "enganxats". Realment en l'article hi ha dades alarmants que hauriem de plantejar-nos tots plegats. 

En el video que enllacem a continuació, veiem una enquesta feta a uns nens de 6è sobre quines noves tecnologies  utilitzen i perquè. 



Les virtuts evidents de les noves tecnologies són durament criticades pels que estan en contra. Un dels motius que donen és la relació freqüent amb la pantalla que fomenta el sedentarisme, per tant contribueix a l'obesitat i a la disminució de les activitats físiques dels infants, a part d'uns hàbits posturals molt negatius. Evidentment hi ha opinions per tot i no tothom és tan radical com ells. Segons la nostra opinió no tot és tan dolent com ho pinten, ja que pots tenir temps per fer esport i temps per navegar una estona, una cosa no treu l'altre, tot i que si que és veritat que per algú si, però són casos molt concrets. 

L'autor acaba la notícia amb una cita de la bíblia en la que resumeix lo que ell volia donar a entendre: (Mt, 25-29) "A tothom qui té, més se li donarà, i tindrà en abundància; però a aquell que no té, fins i tot el que té se li prendrà".

Per acabar voliem comentar i remarcar la importància de les noves tecnologies però tenint en compte els seus punts negatius, però si som prou conscients, els podem solventar amb facilitat. No ens hem de deixar portar per la xarxa. 

Ara us toca a vosaltres comentar, que n'opineu?

1 comentari:

  1. És una entrada molt interessant. És cert que cada vegada els més joves fan més ús de la xarxa i s'hauria de controlar una mica més.

    ResponElimina